menu Home chevron_right
Music

Nisi Festivali Ndërkombëtar “Euro Kosova Art”, edicioni i 12-të

| September 19, 2023
Nisi Festivali Ndërkombëtar “Euro Kosova Art”, edicioni i 12-të

Të dielën, në një ceremoni solemne, në ambientet e Holiday Resort – “Buquku”, në Sllatinë të Fushë-Kosovë, në prani të përfaqësuesve të lartë shtetërorë, krijuesve, artistëve të njohur botërorë, dashamirësve të artit dhe kulturës, studentëve dhe artdashësve, u bë hapja e Festivalit Ndërkombëtar “EURO KOSOVA ART”, edicioni i 12-të.

Drejtori i këtij festivali, Muhamet Ahmeti-Metis, tha se artistët që kanë ardhur nga vendet e largëta në Kosovë, për një javë, sa do të zgjasë aktiviteti, do të prezantojnë artin e tyre, do të njihen me artefaktet dhe kulturën tonë të lashtë dhe këto të fundit do t’i promovojnë në arenën ndërkombëtare, si dhe do të bëjnë këmbimin e eksperiencave artistike.

Të gjithë artistët pjesëmarrës, përveç aktiviteteve të tjera, në këtë ambient ku jemi, do të krijojnë vepra artistike, piktura, fotografi etj. dhe në fund të javës, më 22 shtator, do ta hapim ekspozitën kolektive.

Ndërsa, nënkryetari i komunës së Fushës-Kosovës, Besnik Osmani, i fascinuar me pjesëmarrjen e artistëve, tha se ky festival është një mundësi e mirë që artistët tanë të krijojnë njohje dhe bashkëpunime me artistët ndërkombëtarë. Andaj komuna e Fushë-Kosovës, aktivitetet e tilla që organizohen në nivel profesional i mbështet pa rezervë.

Në hapje dhe risi e këtij edicioni është paraqitja art trupi me modelen nga Ukraina Inaya Asya, nga artistja Mishel Valcheva nga Bullgaria. Më pastaj u paraqitën edhe disa pika skenike nga aktorët e rinj, Arbnora Ademi dhe Çlirim Shabani, si dhe vallëzim tradicional nga “Zëri i Kosovës” nga Fushë-Kosova.

Sponsor i Festivalit të 12-të Ndërkombëtar “EURO KOSOVA ART” janë Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sporteve të Kosovës dhe komuna e Fushë Kosovës. Festivali do të jetë i hapur nga 17-22 shtator 2023.

Për më shumë informacione rreth programit të ngjeshur të festivalit shih agjendën dhe posterin bashkëngjitur.

The post Nisi Festivali Ndërkombëtar “Euro Kosova Art”, edicioni i 12-të appeared first on Telegrafi.

Written by

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


 • cover play_circle_filled

  01. Cyborgphunk
  Grover Crime, J PierceR

  file_download
 • cover play_circle_filled

  02. Glitch city
  R. Galvanize, Morris Play

  add_shopping_cart
 • cover play_circle_filled

  03. Neuralink
  Andy Mart, Terry Smith

  add_shopping_cart
 • cover play_circle_filled

  04. Chemical happyness
  Primal Beat, Kelsey Love

  add_shopping_cart
 • cover play_circle_filled

  05. Brain control
  Grover Crime

  add_shopping_cart
 • cover play_circle_filled

  01. Neural control
  Kenny Bass, Paul Richards

  add_shopping_cart
 • cover play_circle_filled

  02. Prefekt
  Kenny Bass, Paul Richards, R. Galvanize

  add_shopping_cart
 • cover play_circle_filled

  03. Illenium
  Grover Crime, J PierceR

  add_shopping_cart
 • cover play_circle_filled

  04. Distrion Alex Skrindo
  Black Ambrose, Dixxon, Morris Play, Paul Richards

  add_shopping_cart
 • cover play_circle_filled

  Live Podcast 010
  Kenny Bass

 • cover play_circle_filled

  Live Podcast 009
  Paula Richards

 • cover play_circle_filled

  Live Podcast 008
  R. Galvanize

 • cover play_circle_filled

  Live Podcast 007
  Kenny Bass

 • cover play_circle_filled

  Live Podcast 006
  J PierceR

 • cover play_circle_filled

  Live Podcast 005
  Gale Soldier

 • cover play_circle_filled

  Live Podcast 004
  Kelsey Love

 • cover play_circle_filled

  Live Podcast 003
  Rodney Waters

 • cover play_circle_filled

  Live Podcast 002
  Morris Play

 • cover play_circle_filled

  Live Podcast 001
  Baron Fury

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play